Website gehackt? We lossen het op!

Voorkom dat je website gehackt wordt

Om te voorkomen dat je website gehackt wordt, is het belangrijk om te weten hoe je om gaat met het installeren van nieuw software op je site. Op deze manier kun als je joomla administrator de website beveiligen en het risico verkleinen dat de website gehackt wordt.

Joomla heeft heel veel te bieden op het gebied van add-on, plugins en modules. Er zijn veel websites en bedrijven die dit gratis aanbieden. Deze zijn ook heel makkelijk te installeren. Echter voordat je het weet heb je malware, slechte software, op je website en kan je website gehackt worden.
Gevolgen virusen en malware

De gevolgen van virussen en maleware op je website zijn inmens. Dit zijn maar enkele voorbeelden:

Website gegevens en content kwijt raken
Positie in zoekmachines verslechteren
Snelheid website kan omlaag
Vertrouwen bezoekers gaat omlaag
Internet verkeer kan naar automatisch naar andere slecht websites door gestuurd worden
Spam reclame kan worden getoond

Tips webpagina beveiligen

Dit zijn tips om beter om te gaan met beveiliging van je website en het verlagen van het risico dat je website gehackt wordt.

Controleer de software
Voordat je de software van modules/plugins download en installeer, controleer deze eerst op internet. Het is mogelijk dat andere joomla administrators /gebruikers al iets hebben geschreven over de plugin of module.
Check de Vulnerable Extensions List
Daarnaast zijn er lijsten, de vulnarability lijsten, waarop wordt bijgehouden welke plugins niet goed zijn en beveiliging lekken bevatten. Kijk bijvoorbeeld op Joomla Vunerable Extensions List
Sla nooit ftp-gegevens op in Joomla De gedownloade software kun je via FTP LAYER uploaden en installeren. Het is mogelijk om dan uw wachtwoord te laten opslaan. Doe dit nooit! Hackers kunnen met behulp van tools achter het wordt wachtwoord van uw site komen.
Controleer de rechten op folders
Als je extra software op je Joomla website installeer, is het vaak noodzakelijk om alle beperking op folders weg te halen. Als je na installatie deze rechten niet terug zet, wordt de kans dat je website gehackt wordt groter.
Beperk wat er geuploaden kan worden
Plugins waarmee fotos of videos geuploaden kan worden, vormen een extra risico. Probeer na de installatie, de upload folder extra te beveiliging. Sta alleen toe dat bestanden van een bepaalde type ge-upload mogen worden en dat scripts niet uitgevoerd mogen worden. Dit is bijvoorbeeld mogelijk via de .htaccess.
Update de bestaande plugins
Het is altijd mogelijk, dat ondanks, dat er zorgvuldig geprogrammeerd wordt, er toch zwakheden in de software zijn. In een nieuwe versie kunnen deze lekken gedicht zijn. Als er een nieuwe stabiele versie van de software, zorgt er voor dat je deze installeer.
Verwijder plugins die niet gebruikt worden
Ongebruikte plugins kun je beter van je website verwijderen. Deze vormen alleen maar een bedreiging. Dit geldt trouwens ook voor ongebruikte templates.

Malware joomla website?

Het is mogelijk om te controleren of jouw website op dit moment male ware bevat. Er zijn website waarop je dit kunt laten controleren. Bijvoorbeeld Google biedt een Maleware controle aan in de Webmaster programma. Als er malware op je website is geconstateerd, moet je dit zo snel mogelijk verwijderen. Kijk bij het verwijderen niet naar 1 probleem; De kans is groot dat hackers op meerdere plekken, malware geïnstalleerd hebben of toegang hebben tot uw site. Probeer uw hele site na te lopen.
Website gehackt?

Is je website gehackt en weet je geen raad meer, neem dan contact met ons op. Wij zorgen ervoor dat joomla website weer goed en beveiligd online komt.
Uiteraard kunnen we u helpen om het risico te verlagen dat je website gehackt wordt. We kunnen uw website controleren op beveiliging.
Vragen over dit artikel?

Mocht er onduidelijkheden zijn of mocht uw vragen hebben over uw beveiliging van uw eigen website, laat het ons dan weten.