Upgrade Joomla 1.5

Joomla 1.5 upgrade

Als u Joomla 1.5 nog voor uw website gebruikt is het verstandig zijn om joomla te update. Uiteraard kunt u dit zelf uitvoeren, maar bereidt u dan wel goed voor en lees wat de risicos zijn.

Template werkt anders

Als u joomla 1.5 upgrade uitvoert is de kans erg groot dat uw website niet meer werkt zoals voorheen. De manier hoe Joomla templates werken is veranderd in de nieuwere versie. U dient op uw huidige Joomla template ook een upgrade uit te voeren.

Plugins vervangen

Als u alleen maar de standaard onderdelen van Joomla 1.5 gebruikt zal de joomla upgrade relatief eenvoudig zijn. Echter als u extra modules , componenten en plugins ooit heeft geïnstalleerd is het mogelijk dat deze plugins niet meer werken. Deze add-ons dient u ook te upgraden die aansluit op de nieuwste versie. Helaas is het mogelijk dat onderdelen zijn die niet meer ondersteunt wordt. Deze oude add-ons zult u moeten vervangen en opnieuw moeten installeren en instellen.

Zonder upgrade = website gehackt

Als u joomla 1.5. upgrade niet uitvoert, is de kans erg groot dat u binnen de kortste keren uw website gehackt wordt. Joomla 1.5. is sterk verouderd, waardoor met de nieuwste technieken gemakkelijk de website gehackt kan worden. Daarnaast worden er geen beveiligingspatches meer geschreven om gevonden lekken meer te dichten.

Nieuw website zonder upgrade joomla 1.5.

Als blijkt dat er veel gedaan moet worden om de upgrade joomla 1.5 uit te voeren, kunt u ervoor kiezen om uw website geheel te vernieuwen.

Joomla back-up

Besluit u om geen upgrade joomla 1.5 uit te voeren, maak dan in iedere geval een back-up van uw gehele website. U voorkomt waarschijnlijk niet dat uw website gehackt wordt, maar dat u de data heeft om de website weer op te zetten.

Advies of hulp voor uw Joomla 1.5 upgrade

Bel of e-mail ons om uw situatie met ons geheel vrijblijvend te bespreken.