Joomla faq module

Joomla faq module

Jefaq is een joomla faq module waarmee u eenvoudig uw meeste gestelde vragen kunt beheren op uw joomla website. In dit artikel kun je lezen waar je deze module om faq te beheren kunt downloaden en hoe u eenvoudig hiervoor vertalingen kunt maken met component JoomlaFish en twee bestanden die ik als joomla developer voor Je_faq heb geschreven kunt

JeFaq is een module om uw vragen en antwoorden op uw joomla website te tonen en te beheren. De vraag en antwoord van deze joomla module worden zo op uw joomla website getoond, dat alleen de vragen overzicht worden getoond, maar de antwoorden niet. Op het moment dat u op een van de vragen klikt, worden de onderstaande vragen naar beneden geschoven. In de ontstaande ruimte wordt de bijbehorende antwoord van de vraag getoond.

Helaas kunt je met deze standaard vraag en antwoord module de vragen en antwoorden niet eenvoudig in verschillende talen beheren. Als je met deze joomla faq module meerdere vertalingen wil hebben, zal je alle vragen en antwoorden in verschillende talen moet aanmaken en deze verschillende vragen en antwoorden allemaal handmatig aan de juiste pagina met de juist taal moeten koppelen. Dit is erg omslachtig.

Echter, heb ik als joomla programmeer twee bestanden gemaakt die met de vertaling component JoomlaFish het mogelijk maakt om de vragen en antwoorden eenvoudig in de verschillende talen te beheren. Per taal maakt u van alle vragen en antwoorden een vertaling. Op het moment dat u de vertaling klaar bent, hoeft u niks meer te doen. De software toont automatisch de juiste vertaling voor de bezoeker.

In de onderstaande stappen kunt u lezen hoe u dit voor elkaar krijgt.
1. Download de joomla faq module en installeer deze. Op de site http://www.jextn.com/ kun je deze downloaden.
2. Download de Joomla Fish component en installeer deze. Deze kun je op de site http://www.joomfish.net/. Let wel op dat na installatie, nog verschillende zaken moet instellen voordat je met Joomlafish aan de slag kunt. Bekijk hier een video hoe je de component JoomlaFish moet instellen. http://www.joomfish.net/images/videos/jf_basic_configuration/jf_basic_configuration.html
3. Download dit zip-bestand: In dit zip bestand vind je de bestanden je_faq.xml en jefaq.xml. Deze bestanden zorgen voor dat je in JoomlaFish de vertalingen kunt bijhouden van al de faq’s op uw joomla site.
4. Op het moment dat alles van stap 1 en 2 is geïnstalleerd, dient u de bestanden uit stap 3 met een ftp programma te uploaden.
5. Zoek de folder /public_html/administrator/components/com_joomfish/contentelements op en upload de bestanden jefaq.xml en je_faq.xml naar deze map.
6. Als je alles heb geupload, geïnstalleerd, dan kun je vragen met de bijbehorende antwoorden aanmaken in het joomla faq module.
7. Als je voor het eerst de JoomlaFish opent en je gaat naar menu Vertalingen(translation), zul je waarschijnlijk niks vinden. Om je vragen en antwoorden die je wil vertalen te vinden moet je met de uitklapmenu’s, “content elements” en “languages” werken. Deze zijn rechts boven te vinden. Kies bij het uitklapmenu “Content elements” en kies bij “languages” een taal. Op het moment dat je alles heb ingevuld zul je de vragen worden getoond. Klik hierop en je kunt de vertaling maken. Vergeet deze niet te publiceren.

Mocht niet uit komen of mocht je nog andere vragen hebben, laat het me per email even weten en dan help ik je.