Aangepaste joomla foutpagina

 • Aangepaste Joomla foutpagina

  Met dit artikel kunt u leren hoe u een aangepaste foutpagina in joomla zelf gemakkelijk en eenvoudig kunt maken in de style van uw eigen website.

  Meestal wordt er een lelijke standaard foutpagina van joomla zelf getoond als er een webpagina wordt geopend die niet (meer) bestaat. Bezoekers kunnen dan zelfs het idee hebben dat de website niet goed werkt of zelf niet online is. De bezoekers die via een zoekmachine zoals google op een dergelijk pagina komen, zullen al snel geneigd te zijn uw pagina weer weg te klikken en naar een website gaan die wel goed lijkt te werken. Het is daarnaast veel mooier om een foutpagina te kunnen tonen in de (huis)stijl van de website.

  Veel Joomla templates beschikken niet over een foutpagina om dit goed af te handelen. Ik zal laten zien welke stappen u moet uitvoeren zodat u eenvoudig zelf een aangepaste foutpagina kunt maken, waarbij u de tekst daarvan kunt schrijven en gemakkelijk kunt aanpassen.

  1.Joomla Artikel aanmaken

  Allereerst zal er een artikel in joomla aangemaakt moeten worden.
  Als titel kan “Pagina bestaat niet.” Gebruikt worden. Een mogelijke tekst voor de foutpagina om aan uw bezoekers te tonen als foutpagina kan zijn
  “Helaas bestaat de gevraagde pagina niet. Excuses voor het ongemak. Klik hier om naar de homepage te gaan.” .
  In de tekst is bewust een hyperlink/verwijzing naar de hompage opgenomen om de bezoeker zo makkelijk mogelijk te maken om uw website te bekijken. U wilt niet dat de bezoeker uw pagina afsluit en niet verder kijkt op uw site. Maakt het de bezoeker daarom zo makkelijk om mogelijk om op uw website verder bekijken. In principe kunt op deze pagina van schrijven en zelf video of afbeeldingen gebruiken.

  Als u tevreden bent over uw foutpagina, kunt u deze opslaan.

  2. Artikel id opzoeken

  Nu het artikel voor de foutpagina is aangemaakt en opgeslagen, dient u het nummer van het artikel op te zoeken. Deze is nodig om verwijzing te maken naar dit artikel, de foutpagina. Deze kun je vinden door het artikel in joomla te openen en vervolgens rechtsboven in onder de menu-balk te kijken. Daar zult u Artikel ID staan met er achter een nummer. Onhoudt dit nummer.

  3.Bestand aanpassen en uploaden

  In deze laatste stap moet u dit zipbestand downloaden en het bestand error.php openen in kladblok. In dit bestand hoeft u maar 1 ding aan te passen. In de regel met de code
  “header(‘Location: index.php?option=com_content&view=article&id=9′);: ” vervangt u het cijfer 9 dat na “id=” staat door het nummer uit stap 2. Sla het bestand op en upload het bestand error.php met een ftp-programma in de map templates, welke een of meerdere templates kan bevatten.

 • Hulp nodig?

  Bel ons vrijblijvend op 010-8100045  of

  email ons op support@cms4biz.nl voor al uw Joomla vragen

  Onze passie

  We helpen personen en bedrijven met hun
  Joomla website.

  Lees meer over wat we doen:

  Klant aan het woord


  Ik ben erg tevreden over CMS4biz. Onze website bestond al maar deze werd weinig ingezet voor daadwerkelijke vindbaarheid van ons kantoor op internet etc. Gerard heeft een wereld aan mogelijkheden geopend en handige en daadwerkelijk bruikbare tips gegeven. Dank voor de prettige samenwerking en ondersteuning!.

  Emelie van den BiesenBVJA
  Meer referenties